Földön, vízen, két keréken

Egyirányú kerékpártúra, Vízitúra

Csattogó-völgy - Ipolytölgyes - Szob - Csattogó-völgy

Helyszín: Csattogó völgy, INFO pont
Csattogó-völgy - Ipolytölgyes - Szob - Csattogó-völgy

Ha igazi kihívást, egy fullos sportos napot szeretnél a fesztivál szombatjára, akkor nevezz be erre a MIX-re!

Kerékpározás és tengeri kajakozás 2 in 1.

Egész napos kaland a Dunakanyarban Verőce és Ipolytölgyes között, összesen 76 km-en.

A Csattogó-völgyben kerékpárra pattanunk s a Duna-menti kerékpárúton, majd az Ipoly mentén, az Északkeleti határmente kerékpárúton felkerekezünk Ipolytölgyesig (34 km) .

Ott lecseréljük a kerekeket profi tengeri kajakokra. Rövid ismertető és a felszerelés kiosztása után vízre szállunk és nekivágunk a 22 km vadregénynek 1 és 2 fős tengeri kajakokban. A Börzsönyt ÉNY-ról ölelő keskeny határfolyón Ipolytölgyestől a Dunába torkolásig, Szobig „hajózunk”, közben országokat összekötő híd alatt, kavicszátonyok mellett, határtelepülések szélén, folyóig benyúló erdőségek ölelésében evezünk s élvezzük a csodálatos természetben kanyargó folyó adta látványt és sodrást.

Szobra érve pihenünk egy kicsit, elfogyasztjuk szendvicseinket majd újra nyeregbe pattanunk (addigra odaérnek autóval szállított kerékpárjaink is :) ) s az ismert Duna-menti kerékpárúton visszatekerünk a verőcei Csattogó-völgybe (20 km)

Hozz magaddal: sportos öltözetet, váltás ruhát, esőkabátot, túraszandált vagy vízicipőt, szendvicset, legalább 1.5 liter ivóvizet.

Adunk: evezőt, mentőmellényt, hullámkötényt, kajakonként 1 db 12 literes vízhatlan zsákot.

A túrán való részvétel alapvető feltétele a biztos úszni tudás és átlagosan sportos erőnlét. Evezős, kajakos tapasztalat nem szükséges.

Délután 17:00 óráig visszaérkezünk a Természetjáró fesztivál központjába, a Csattogó-völgybe.

A túrára való jelentkezés ára tartalmazza a kerékpár- és kajak bérlését is.