Előadások

Előadás

Kerékpárral a Föld körül – A boldogság nyomában

Helyszín: Csattogó-völgy, Néző Tér
Kerékpárral a Föld körül – A boldogság nyomában

Egy 4 éves utazás élményei és tanulságai a hétköznapokra vetítve – Zárug Zita és Harkányi Árpád előadása

Két ember, akik úgy döntöttek, összekötik az életüket. Nincs ebben semmi szokatlan – szemben azzal, ahogy a mézesheteket töltötték. Jobban mondva: a „mézeséveket”. Zita és Árpi 2011-ben indultak el, és négy éven – egészen pontosan 1550 napon – keresztül, 40 000 kilométert tekertek egymás mellett.

A Pszichoforyou online magazin 13 + 1 pontban összefoglalta az előadásuk mondandójának egy részét. A + 1 pont „A boldogság forrása bennünk van” címet viseli.

„Sokat gondolkodtunk az utazásunk során, hogy vajon mi lehet a boldogság forrása. Rengeteg iszonyú szegény emberrel találkoztunk, akik a nehéz körülmények ellenére is tudtak nevetni bármilyen szituációban. Arra jöttünk rá, hogy a boldogság forrása bennünk van. Mi itt Nyugaton külső dolgokban keressük a boldogságot, pedig az csak belülről eredhet. Az a sok minden, amit láttunk, teljesen átértékelte azt, ahogy a világot magunk körül látjuk. Minden egyes nap egy csoda. Rajtunk múlik, hogy ezt észrevesszük-e, és hagyjuk, hogy boldoggá tegyenek minket ezek a csodák.”

Inspiratív, tanulságos történeteket, konkrét élményeket mesélnek nekünk, de a hangsúly itt inkább a tanultakon, a tapasztaltakon van, illetve ezek itthoni, hétköznapi életben való használatán.

Ha kíváncsi vagy az előző 13 pontra is, akkor gyere el, és hallgasd meg Zitát és Árpit a fesztiválon!