Nemtúra

Interaktív bemutató, workshop

Energia- és klímatudatossági stand

Helyszín: Csattogó-völgy, Sátor tér
Energia- és klímatudatossági stand

A Börzsöny térségében dolgozó Magosfa Alapítvány és az Ipolymente-Börzsöny Natúrpark Egyesület a fenntarthatóság egyik fontos szeletét, az energia- és klímatudatosságot hozza el a fesztiválra. A standon a gyerekek kreatív, szemléletformáló, készségfejlesztő feladatokat oldhatnak meg, napenergiával működő játékokat próbálhatnak ki. A felnőttek kérdőívet és totót tölthetnek ki saját lakásuk energiatakarékosságáról, valamint befektetési-megtérülési számításokat végezhetnek kalkulátorokkal. A felnőttekre további interaktív játékok várnak legmodernebb módszerek, megújuló energiaforrások, energiatarifa-kalkulátor és klímabarátság témakörben.

A két szervezet munkatársai személyes tanácsadást is nyújtanak ezekben a témakörökben, és külön készülnek olyan ötletek, eszközök bemutatásával, amelyek a természetjárás során is kiválóan hasznosíthatók.

Mindezeken felül a Magosfa közérthetően szemlélteti a klímaváltozás okait, a megelőzés és az alkalmazkodás lehetőségeit.


Kiállítóként egész napos program keretében megtalálható a SÁTOR Téren. Szombaton 11:00-tól 19:00-ig és vasárnap 10:00-től 17:30-ig.