MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ  Természetjáró  Turista Magazin  TEKA  Turistashop  Kéktúra  Galyacentrum  Gerecse50

Hírek

2018.08.23.

Kéktúrás vetélkedő gyerekeknek

Kéktúra
Kéktúrás vetélkedő gyerekeknek

Idén negyedik alkalommal írják ki általános iskolásoknak az Indulj el egy úton természetismereti turisztikai vetélkedőt, melyet a Magyar Természetjáró Szövetség népszerűsít az általa gondozott honlapon, hogy így támogassa a kezdeményezést.

Az elmúlt tanévben több mint 350 általános iskolás csapat jelentkezett a Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből, a Partiumból és határainkon belülről a közel öt hónapon át tartó megmérettetésre. A Seregélyesi Baptista Általános Iskola által kiírt vetélkedőt több újdonság is színesíti majd, de az alapok változatlanok maradnak. Az Indulj el egy úton nevű vetélkedő témája továbbra is az Országos Kéktúra. Idén a Hűvösvölgyi indulást követően a Budai-hegységben, majd egy rövid szakaszon ismét a Pilisben barangolhatnak a csapatok. Ezt követően a Gerecse lankái és a Vértes vadregényes tájai következnek egészen Csókakőig. Emellett továbbra is szerepet kap a magyar turizmus és hegymászás izgalmas és változatos története is. Valamint idén is megismerkedhetnek a versenyzők egy, a magyar turizmus életében jelentős szerepet játszó határon túli hegyvidékkel is.

A vetélkedőre 4 fős csapatok jelentkezését várják a szervezők három kategóriában. A jelentkező csapatokra idén is három írásbeli forduló vár, melynek eredményeként a legjobban teljesítők meghívást kapnak a szóbeli, gyakorlati döntőre. A feladatok játékos jellegűek, főleg logikára, illetve némi kutató munkára épülnek, így a gyerekek nemcsak a megoldások közben, hanem annak eredményeként is új, érdekes információkhoz juthatnak. Az elmúlt évben nagy sikert aratott gyakorlati feladat (túra) idén nagyobb hangsúlyt fog kapni a levelezős fordulók alatt. A vetélkedő várhatóan október közepén kerül meghirdetésre, az első fordulót pedig november végén indítják útjára. A vetélkedőről szeptember második felétől a www.kektura.hu oldalon juthatnak bővebb információhoz az érdeklődők.