MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ  Természetjáró  Turista Magazin  TEKA  Turistashop  Kéktúra  Galyacentrum  Gerecse50

Hírek

2018.08.13.

Jelvényszerző túramozgalom – gyermekkéktúra

Kéktúra
Jelvényszerző túramozgalom – gyermekkéktúra

Az Országos Kéktúra Magyarország északi tájain végighaladó, Írott-kőtől Hollóházáig tartó, folyamatos, jelzett turistaút. A hossza több mint 1100 km. Ez Magyarország és Európa első hosszútávú turistaútja, a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúrával és az Alföldi Kéktúrával része az Országos Kékkörnek.

Teljesítése semmilyen kötöttséggel nem jár, az útvonalat végigjárva a rendszeres sportoláson túl képet kaphatunk hazánk életéről, tájairól, megismerhetjük mindennapjait, lakóit, történelmét, föld- és vízrajzát, állatvilágát és természeti szépségeit.

A Magyar Természetjáró Szövetség a 6-14 éves korosztály részére 9 tájegységre bontott, 300 km hosszúságra csökkentett távolságon, úgynevezett Gyermek Kéktúra jelvényszerző túrasorozatot indított. Amennyiben a Gyermek Kéktúra résztvevői egy-egy tájegységen belül legalább 50 km-t megtettek, teljesítményükért elnyerhetik a Gyermek Kéktúra tájegységi jelvényt. Ha a végigjárt útvonalak hossza eléri a 300 km-t, a nevezettek kiérdemlik a Gyermek Kéktúra jelvényt is.

Nem lehet elég korán elkezdeni a Kéktúrázást