MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ  Természetjáró  Turista Magazin  TEKA  Turistashop  Kéktúra  Galyacentrum  Gerecse50

Hírek

2018.08.13.

Ipoly Erdő Zrt. túrái

Túrák, Bemutatkozás
Ipoly Erdő Zrt. túrái

A Természetjáró Fesztiválon több programon is találkozhattok az Ipoly Erdő Zrt. munkatársaival.

A Gyadai erdő- és természetismereti tanösvény bejárása (5 km) során megismerhetitek az erdő, a rét életét, élővilágát, és betekinthettek az erdészek munkájába is az erdei túravezető segítségével. A Naszály-túra egy 15 km hosszú, 652 m-es magasságba felvezető csúcshódítás, a panorámás Látó-hegy érintésével. A túra kényelmes tempóban, megállókkal, kilátással 5-6 óra alatt teljesíthető. Szombatra egy keményebb megmérettetés szervezésével is készülnek: teljesítménytúrát szerveznek a Csóványosra.

Az Ipoly Erdő Zrt. rövid bemutatása

Az Ipoly Erdő Zrt. által kezelt terület bemutatását Szabó Zoltán jól körülírja:

„A palócok földje nem hegyvidék, mert nem völgyek süllyednek a hegyek közé, és nem alföld, mert sehol sem sík, és mindenhonnan látni hegyeket. Ez a táj közvetítő, afféle híd két pólus között, kiegyenlítő és kibékítő. Ha délről közelíted meg, átmenet a Kárpátok összefüggő, magas gerincei felé, ha északról előőrse az Alföld laposságának. Ha dél felől jössz, dombjai is hegyeknek látszanak. Ha északról, biztosan tudod, hogy hegyei is nagyra nőtt, hivalkodó dombok, amelyek hiába dicsekszenek magasságukkal, formájuk mégiscsak a domboké.”

Ismerkedjetek meg az Ipoly Erdő Zrt. munkájával közelebbről is!