MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ  Természetjáró  Turista Magazin  TEKA  Turistashop  Kéktúra  Galyacentrum  Gerecse50

Hírek

2018.10.02.

Hatalmas buli volt az első Természetjáró Fesztivál

Turista Magazin ajánló
Hatalmas buli volt az első Természetjáró Fesztivál

Nyárias időjárás, remek programok és túrák várták három napon keresztül a természetjárás szerelmeseit a verőcei Csattogó-völgyben.

A Magyar Természetjáró Szövetség idén először szervezte meg a Természetjáró Fesztivál nevű rendezvényét, amely tökéletes nyárzáró program volt az aktív kikapcsolódás kedvelőinek szeptember 7 és 9 között. Napközben vezetett gyalog-, kerékpár- és vízitúrák várták a résztvevőket a környéken, míg a fesztivál központi helyszínén, a Verőce melletti Csattogó-völgyben rengeteg program, kitelepült szervezet és előadás gondoskodott arról, hogy mindenki megtalálja az érdeklődési körének leginkább tetsző elfoglaltságot. Este koncertek és DJ-k gondoskodtak a hangulatról, ami túlzás nélkül fergeteges volt. Ezt onnan tudjuk, hogy a Turista Magazin is kitelepült a helyszínre, ahol különböző akciókkal vártuk a meglévő és leendő olvasóinkat.

Kevés fesztivál mondhatja el magáról, hogy a fiatal pároktól kezdve a kisgyerekes családokon át egészen a nyugdíjasokig mindenki jól tudja érezni magát, ám a Természetjáró Fesztiválon sikerült ez a bravúr, ráadásul mindezt úgy, hogy a fesztiválozók nem „lakták le” a helyszínt és környezetét. Egy hasonló méretű rendezvényen sem voltunk eddig, ahol ne találkoztunk volna eldobált szeméttel, letaposott fűvel, ám a rendezők és a résztvevők környezettudatos hozzáállásának köszönhetően a Csattogó-völgy sértetlenül úszta meg a háromnapos kalandot. Végezetül csak annyit tudunk mi is írni, amit a vasárnap délutáni sátorbontásnál mondtak egymásnak a résztvevők: jövőre ugyanitt!