MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ  Természetjáró  Turista Magazin  TEKA  Turistashop  Kéktúra  Galyacentrum  Gerecse50

Hírek

2018.08.13.

Duna-Ipoly Nemzeti Park túrái

Túrák, Bemutatkozás
Duna-Ipoly Nemzeti Park túrái

A Természetjáró Fesztiválon több programon is találkozhattok a Duna–Ipoly Nemzeti Parkkal.

A vezetett túrák két helyszínről, a királyréti Hiúz Háztól és a Csattogó-völgyből indulnak. Megtudhatjuk, hogy „Mit rejt az avar?”, fény derülhet „A Nagy-Vasfazék-patak titkai”-ra, illetve ezúttal őri szemmel is végigjárhatjuk a Királyréti tanösvényt. A Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság állomása a Csattogó-völgyben természetismereti játékokkal, árusítással, vasárnap pedig – a kis patakkutatók legnagyobb örömére – a Dunavirág Vízibusszal várja a látogatókat.

A Duna–Ipoly Nemzeti Park területe a Pilist, a Börzsönyt és a Visegrádi-hegységet, az Ipoly-völgy Hont és Balassagyarmat közötti szakaszát és a Szentendrei-sziget egyes területeit foglalja magában. A nemzeti park e térségének egyedisége is a három nagy tájképi egység, a folyóvölgyek, a hegységek és a síkság találkozásában rejlik. A Dunakanyar és az Ipoly ölelésében magasodó Börzsöny harmóniája és gazdagsága egyedülálló határainkon innen és túl.

Ismerkedjetek meg a Duna–Ipoly Nemzeti Parkkal közelebbről is!