Házirend

Kedves Fesztivállátogató!

A belépőjegy megvásárlása csak akkor jogosít a Természetjáró fesztiválra történő belépésre, ha elfogadod a fesztivál jelen házirendjét és tudomásul veszed, hogy annak betartását a rendezők ellenőrzik.

BELÉPÉS

A fesztiválra belépni a megváltott jegyen feltüntetett időpontban és feltételek mellett lehet. Az elővételben megvásárolt belépőjegyeket belépéskor karszalagra cseréljük. A karszalagot az érvényessége ideje alatt mindvégig a csuklódon kell viselned. Ezt a rendezők ki- és belépéskor, illetve a fesztivál területén bármikor ellenőrizhetik.

JEGYEKKEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK

Napijeggyel a fesztiválra belépni a tárgynapon a rendezvény kezdési időpontjától (pénteken 14:00 óra, szombaton és vasárnap 7:30 óra) aznap 24:00 óráig lehet. A napijegy az érvényességi ideje alatt a bérlet jogosultságait nyújtja.

A regisztrációs pult nyitása: pénteken 13:00 óra, zárása: vasárnap 18:00 óra, pénteki és szombati napokon este 20:00 óráig tart nyitva, szombaton és vasárnap reggel 8:00 órától.

Ha érvénytelen a karszalagod, köteles vagy elhagyni a rendezvény területét! A belépőjegy/karszalag másra át nem ruházható! Csak a kézen hordott karszalag számít érvényes belépőnek! A sérült - átragasztott, elvágott, kézfejnél nagyobb átmérőjű, stb. - karszalag érvénytelen! A jegyhamisítók és a hamisításban közreműködők ellen eljárást indítunk. A kézről eltávolított, elveszett karszalagot nem cseréljük.

14. életévüket be nem töltött gyermekek a rendezvényt ingyenesen látogathatják,

14. életévüket be nem töltött gyermekek csak kísérővel léphetnek be a rendezvény területére, és csak kísérővel tartózkodhatnak ott.

14 évnél idősebb, de 18 évnél fiatalabb látogatók kötelesek magukkal hozni szülői beleegyező nyilatkozatot a fesztiválon való részvételről.

KÖZLEKEDÉS

A rendezvény területére engedély nélkül járművel behajtani tilos! A rendezvény megközelítéséhez kérjük, hogy a tömegközlekedési eszközöket, a fesztivál buszjáratát használd! A rendezvény bejárata előtt megállni, várakozni tilos!

MIT HOZHATSZ BE ÉS MIT NEM?

A rendezvények területére üvegtárgyat, ütő-, vágóeszközt, vagy bármely, mások testi épségét veszélyeztető tárgyat bevinni tilos! A hatályos jogszabályok szerint nem tarthatsz magadnál a közbiztonságra különösen veszélyes tárgyat (8 cm-nél nagyobb vágó élű kés, rugóskés, gázspray, ólmosbot stb.), ez szabálysértésnek minősül. Külön felhívjuk figyelmedet, hogy hegyes, fém végű esernyőt, kalapácsot, gumikalapácsot és gázpalackos melegítőt sem hozhatsz be magaddal! A rendezvény területén tűzgyújtási tilalom van érvényben, kivéve a kiemelt tűzrakó helyeket.

Alkoholos italt, üdítőt semmilyen mennyiségben, bontatlan ásványvizet legfeljebb kétliteres műanyagpalackban személyenként legfeljebb egy zsugort, élelmiszert pedig kereskedelmi mennyiséget el nem érő mennyiségben lehet behozni a rendezvény területére! Az ilyen jellegű termékeket a bejáratnál köteles mindenki ellenőrzésre átadni a biztonsági szolgálatnak.

HÁZI KEDVENCEKRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK

Kérjük, háziállatodat ne hozd magaddal!

TALÁLT TÁRGYAK

Kérjük, a talált tárgyakat a regisztrációs pultnál add le, elveszett tárgyaidat ugyanitt keresd.

EGYÉB

A büfékben 18 éven aluliakat és ittas személyeket szeszes itallal nem szolgálunk ki!

Felhívjuk figyelmedet, hogy kábítószer fogyasztása - a hatályos törvények szerint - a rendezvény területén is tilos!

Kérjük, fokozottan vigyázzatok a természeti értékekre, és ne szemeteljetek!

A szervezők nem vállalnak felelősséget a személyekben, vagy anyagi értékekben esetlegesen keletkező károkért.

A Rendezvényt rossz idő esetén is megtartjuk.

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk! Kérjük, hogy vigyázzatok magatokra és egymásra!

Jó szórakozást kívánunk!
Magyar Természetjáró Szövetség