Adatvédelem

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

a Magyar Természetjáró Szövetség www.termeszetjarofesztival.hu weboldalon működő honlapján (a továbbiakban: Honlap) és az általa megrendezésre kerülő II. Természetjáró Fesztivállal összefüggésben folytatott adatkezelési tevékenységével kapcsolatban

I. BEVEZETÉS

Jelen adatkezelési tájékoztató (a továbbiakban: Tájékoztató) célja, hogy a Magyar Természetjáró Szövetség (nyilvántartási szám: 01-02-0000049; székhely: 1075 Budapest, Károly körút 11. 7. emelet, Európa Center irodaház; a továbbiakban: MTSZ) a Honlap használatával és a II. Természetjáró Fesztiválon történő részvétellel összefüggő adatkezelési tevékenységét bemutassa, valamint az adatkezelésre vonatkozó jogszabályi környezetnek megfelelően a Honlapot látogatók és a Honlapot használók részére a személyes adataik kezeléséről és az adatkezeléssel összefüggő jogaikról pontos és átlátható tájékoztatást nyújtson.

II. ADATKEZELŐ ADATAI

Név: Magyar Természetjáró Szövetség

Nyilvántartási szám: 01-02-0000049

Nyilvántartó bíróság: Fővárosi Törvényszék

Székhely: 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 31.

Ügyfélszolgálat: 1075 Budapest, Károly körút 11. 7. emelet (Európa Center irodaház)

Adószám: 19001511-2-42

E-mail: info@termeszetjaro.hu

Telefonszám: +36 (1) 311 2467

Honlap: www.termeszetjarofesztival.hu

MTSZ-nél adatvédelmi tisztségviselő kijelölésére nem került sor.

III. A HONLAPUNK MŰKÖDÉSÉVEL ÉS HASZNÁLATÁVAL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉSI MŰVELETEINK BEMUTATÁSA

  • (A) HONLAPUNK TÁRHELYSZOLGÁLTATÓJÁNAK ADATAI

Név: Magyar Természetjáró Szövetség

Nyilvántartási szám: 01-02-0000049

Nyilvántartó bíróság: Fővárosi Törvényszék

Székhely: 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 31.

Ügyfélszolgálat: 1075 Budapest, Károly körút 11. 7. emelet (Európa Center irodaház)

Adószám: 19001511-2-42

E-mail: info@termeszetjaro.hu

Telefonszám: +36 (1) 311 2467

Honlap: www.termeszetjarofesztival.hu

  • (B) A HONLAP SZOFTVERFEJLESZTŐJÉNEK ADATAI

Cégnév: Qilaq Solutions Kft.

Cégjegyzékszám: 14-09-304941

Nyilvántartó bíróság: Kaposvári Törvényszék Cégbírósága

Székhely: 8623 Balatonföldvár, Móricz Zsigmond utca 26. B ép.

Adószám: 12819771-2-14

E-mail: info@qilaq.hu

Telefonszám: +36 20 964 2839

  • (C) A HONLAPUNK LÁTOGATÁSÁVAL ÖSSZEFÜGGŐ ADATKEZELÉS

1. A cookie-k használatának célja

A cookie-k (sütik) úgynevezett adatcsomagok, amelyeket maga a Honlap weboldala hoz létre az Ön böngészője segítségével, és helyezi el az Ön számítógépén vagy eszközén, ahol azok egy elkülönített könyvtárban kerülnek tárolásra. A cookie-k információt tárolhatnak az Ön böngészésre használt eszközének paramétereiről, az Ön esetleges egyéni beállításairól, a Honlapon tett korábbi látogatásairól, hogy ezáltal is jobb böngészési élményben részesüljön.

2. A cookie-k használatának jogalapja

A cookie-k használatának jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont és az az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontja alapján az Ön hozzájárulása. A cookie-ek elhelyezését az Ön böngészésre használat eszközén a Honlapra történő első belépéskor felvillanó tájékoztató ablakban hagyta jóvá.

3. Az általunk használt cookie-k típusai

Munkamenet-cookie (session cookie): ezek a cookie-k ideiglenesen aktiválódnak, amíg a böngészés folyik (azaz attól a pillanattól, hogy a felhasználó megnyitja a böngészőablakot, addig a pillanatig, amíg be nem zárja azt), amint bezárul a böngésző, minden munkamenet-cookie automatikusan törlődik.

Állandó cookie: ezek a cookie-k a felhasználó eszközén maradnak a cookie-ban meghatározott ideig. Minden alkalommal aktiválódnak, amikor Ön meglátogatja az adott weboldalt.

4. A kezelt adatok köre

Az Ön böngészésre használt eszközén elhelyezett cookie-k használata segítségével automatikusan rögzítésre kerülhet a látogatás kezdő és befejező időpontja, IP-címe, illetve egyes esetekben – az Ön böngészésre használt eszközének beállításától függően – a böngésző, az operációs rendszer típusa, nyelve, az eszköz paraméterei, az Ön által a weboldalon megadott beállítások, a meglátogatott aloldalak és az azokon eltöltött idő. Ezek megosztásáról Ön dönt a felvillanó ablakban részünkre adott kifejezett felhatalmazás, valamint a böngészőjében megadott cookie-beállításaival.

5. Az általunk használt cookie-k

Ssz.

Cookie

elnevezése

célja

lejárata

elhelyezője

1.

PHPSESSID

Az Ön egyedi session cookie-jának azonosításához szükséges weboldalunkon.

A munkamenet végén

Honlapunk

2.

__utma, __utmb, __utmc, __utmt, __utmv, __utmz

A fenti sütik információkat gyűjtenek arról, hogy a látogatók hogyan használják a portált. Minden információ (böngészőhasználat, új látogatók száma stb.) névtelenül kerül összegyűjtésre és elküldésre a Google Analytics szerverre azzal a céllal, hogy javítani tudjunk a weboldal által nyújtott szolgáltatásokon.

A munkamenet végén

Google Analytics

4.

cookieWarningClosed

Ebben tároljuk, hogy az adott számítógépről érkező látogató elfogadta-e a cookie-szabályzatunkat.

1 év

Honlapunk

5.

language

weboldal választott nyelve

állandó

honlapunk

6

uuid

böngészőeszköz azonosítója visszatérő látogatók azonosítására

állandó

honlap

7

qr/ref/ref_id

rendszerműködési adatok, előzmények és referralparaméterek, rendszeren belüli átirányítások kezeléséhez

állandó

honlap

8

card_cart/card_cart_data

bankkártyás vásárláshoz tartozó kosáradatok

munkamenet végén lejár

honlap

9

browser_version_alert

nem megfelelő böngészőre történő figyelmeztetés

2 napig érvényes

Outdoor Active-beágyazás

6. Cookie-k törlése és kikapcsolása, hozzájárulás visszavonása

Minden böngésző lehetővé teszi a cookie-beállítások változtatását (pl. testreszabással lehetőség van letiltani egyes webhelyek cookie-jait). Felhívjuk ugyanakkor a figyelmét, hogy mivel a cookie-k célja az adott weboldal használhatóságának és folyamatainak megkönnyítése, a cookie-k alkalmazásának megakadályozása vagy törlése esetén előfordulhat, hogy az adott honlap látogatói nem lesznek képesek a weboldal funkcióinak teljes körű használatára, illetve hogy a weboldal a tervezettől eltérően fog működni a böngészőben. Általában a böngészők „Beállítások” menüiben találhatók a cookie-kal kapcsolatos beállítások. A cookie-k beállításával kapcsolatban további információt az egyes böngészők „Súgó” menüjében talál. Amennyiben szeretné visszavonni hozzájárulását, a böngészője cookie-beállításai között bármikor megteheti.

  • (D) A HONLAPON KERESZTÜL TÖRTÉNŐ REGISZTRÁCIÓVAL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉS

AZ ADATKEZELÉS CÉLJA

AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA

A KEZELT ADATOK KÖRE

AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA

A Honlapon történő regisztráció célja, hogy Ön egy saját fiókot hozzon létre, amelynek segítségével a Természetjáró Fesztiválra (a továbbiakban: Rendezvény) belépőjegyet tudjon váltani, illetve – regisztrációt követően – az egyes programokra történő részvételre jogosító jegyet tudjon váltani vagy vásárolni attól függően, hogy az adott program ingyenesen látogatható-e, vagy sem.

További célunk, hogy regisztrációt követően a Honlap segítségével részletes tájékoztatást nyújtsunk programjainkról.

Az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontjával összhangban az Ön hozzájárulása, amelyet a „REGISZTRÁCIÓ” alatt található megfelelő „checkbox” bejelölésével ad meg a számunkra.

  • vezetéknévkeresztnév – beazonosításhoz, kapcsolattartáshoz megszólításhoz szükséges;
  • e-mail-cím – kapcsolattartáshoz szükséges;
  • irányítószám – statisztikai felmérés céljából;
  • életkor – annak szűrése céljából, hogy a Honlapon kizárólag 14. életévüket betöltött személyek tudjanak regisztrálni
  • Az MTSZ szabadidős programokért és a Rendezvényért felelős munkatársa(i);
  • Az MTSZ IT-csoportja (munkavállalók)
  • Qilaq Solutions Kft. (cégjegyzékszám: 14-09-304941; székhely: 8623 Balatonföldvár, Móricz Zsigmond utca 26. B ép., e-mail: info@qilaq.hu, telefonszám: +36 20 964 2839) – honlap fejlesztője – adatfeldolgozó
  • vezetéknévkeresztnév – beazonosításhoz;
  • irányítószám – statisztikai felmérés céljából;
  • e-mail-cím – kapcsolattartáshoz szükséges;
  • életkor – a beléptetés ellenőrzése céljából
  • Az MTSZ szabadidős programokért és a Rendezvényért felelős munkatársa(i);
  • Az MTSZ IT-csoportja (munkavállalók)
  • Qilaq Solutions Kft. (cégjegyzékszám: 14-09-304941; székhely: 8623 Balatonföldvár, Móricz Zsigmond utca 26. B ép., e-mail: info@qilaq.hu, telefonszám: +36 20 964 2839) – honlap fejlesztője – adatfeldolgozó
  • Az MTSZ IT-csoportja (munkavállalók)
  • Qilaq Solutions Kft. (cégjegyzékszám: 14-09-304941; székhely: 8623 Balatonföldvár, Móricz Zsigmond utca 26. B ép., e-mail: info@qilaq.hu, telefonszám: +36 20 964 2839) – honlap fejlesztője – adatfeldolgozó
  • vezetéknév/keresztnév – beazonosításhoz;
  • e-mail-cím – kapcsolattartáshoz szükséges;
  • a program, amelyen részt kíván venni
  • Az MTSZ szabadidős programokért és a Rendezvényért felelős munkatársa(i);
  • Az MTSZ IT-csoportja (munkavállalók)
  • Az MTSZ szabadidős programokért felelős munkatársa(i);

Az Ön által a regisztráció során megadott adatait a hozzájárulása visszavonásáig, de legkésőbb a Rendezvény lebonyolítását követő 5 (öt) évig kezeljük.

ÉRINTETTEK

A regisztráló(k), azaz Ön.

Azok a harmadik személyek, akiket Ön mint regisztráló megjelöl.

CÍMZETTEK AZ MTSZ SZERVEZETÉN BELÜL (akik az MTSZ szervezetrendszerén belül hozzáférhetnek az Ön. illetve az Ön által megadott adatokhoz)

CÍMZETTEK AZ MTSZ SZERVEZETRENDSZERÉN KÍVÜL, ILLETVE ADATFELDOLGOZÓINK

(akik az MTSZ szervezetrendszerén kívül hozzáférhetnek az Ön, illetve az Ön által megadott adatokhoz)

ADATTÁROLÁS HELYE ÉS MÓDJA

Az Ön megadott adatai az MTSZ saját szerverén kerülnek tárolásra.

  • (E)TOVÁBBI SZEMÉLYEK HOZZÁADÁSÁVAL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉS

AZ ADATKEZELÉS CÉLJA

AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA

A KEZELT ADATOK KÖRE

AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA

A Honlapon történő regisztráció során Önnek lehetősége van arra, hogy további természetes személyek részére a Rendezvényre belépőjegyet, illetve programra jogosító jegyet váltson.

Az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontjával összhangban a harmadik személy hozzájárulása azzal, hogy a hozzájárulás megadásának nem feltétele az írásba foglalás.

Ön köteles az érintett harmadik személyek beleegyezését megszerezni, vagy az adatok rendelkezésre bocsátásához más jogalapot biztosítani. Ezzel összefüggésben Ön köteles mérlegelni, hogy az adott személyes adat rendelkezésre bocsátásával összefüggésben szükség van-e valamely harmadik személy hozzájárulására. A jelen pontnak való megfelelést Ön köteles biztosítani, és az MTSZ-t ezzel összefüggésben felelősség nem terheli.

Tájékoztatjuk, hogy az MTSZ mindenkor jogosult ellenőrizni, hogy valamely személyes adat kezelésére a megfelelő jogalap rendelkezésre áll-e. Például, ha Ön harmadik személy nevében jár el, jogosultak vagyunk kérni az Ön meghatalmazását és/vagy az érintett személy megfelelő adatkezelési hozzájárulását az adott ügyre vonatkozóan.

Az Ön által a regisztráció során megadott harmadik személy adatait a hozzájárulása visszavonásáig, de legkésőbb a Rendezvény lebonyolítását követő 5 (öt) évig kezeljük.

ÉRINTETTEK

Az Ön által megjelölt harmadik személyek.

CÍMZETTEK AZ MTSZ SZERVEZETÉN BELÜL (akik az MTSZ szervezetrendszerén belül hozzáférhetnek az Ön, illetve az Ön által megadott adatokhoz)

CÍMZETTEK AZ MTSZ SZERVEZETRENDSZERÉN KÍVÜL, ILLETVE ADATFELDOLGOZÓINK

(akik az MTSZ szervezetrendszerén kívül hozzáférhetnek az Ön, illetve az Ön által megadott adatokhoz)

ADATTÁROLÁS HELYE ÉS MÓDJA

Az Ön által megadott adatok az MTSZ saját szerverén kerülnek tárolásra.

  • (F) RENDSZERÜZENETEK KÜLDÉSÉVEL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉS

AZ ADATKEZELÉS CÉLJA

AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA

A KEZELT ADATOK KÖRE

AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA

Rendszerüzeneteket azért küldünk Önnek, hogy a regisztrációval, jegyfoglalással/jegyvásárlással kapcsolatos lépések követhetők legyenek.

Az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pontjával összhangban a törvényi felhatalmazás.

Az Eker. 13/A § (3) bekezdése szerint az MTSZ szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag szükségesek.

  • vezetéknév/keresztnév – beazonosításhoz, kapcsolattartáshoz megszólításhoz szükséges;
  • e-mail-cím – kapcsolattartáshoz szükséges
  • Esetlegesen bíróságok, hatóságok
  • szülő/törvényes képviselő neve, születési helyes és ideje, anyja neve, lakcíme – beazonosításhoz
  • kiskorú vagy korlátozottan cselekvőképes nagykorú neve, születési helye és ideje, anyja neve, lakcíme – a beazonosításhoz
  • AZ MTSZ IT-csoportja (munkavállalók).
  • Kivételesen az MTSZ által megbízott együttműködő ügyvédi iroda.
  • keresztnév – megszólítás és azonosítás;
  • e-mail-cím – kapcsolattartás
  • Az MTSZ IT-csoportja (munkavállalók).
  • Az MTSZ hírlevelekért felelős munkavállalói.
  • Qilaq Solutions Kft. (cégjegyzékszám: 14-09-304941; székhely: 8623 Balatonföldvár, Móricz Zsigmond utca 26. B ép., e-mail: info@qilaq.hu, telefonszám: +36 20 964 2839) – honlap fejlesztője – adatfeldolgozó
  • Az MTSZ pénzügyi osztálya.
  • AZ MTSZ IT-csoportja (munkavállalók).
  • Az MTSZ ügyfélszolgálatának munkatársai
  • Fogyasztói panaszok kivizsgálásáért felelős hatóságok;
  • Az MTSZ által megbízott együttműködő ügyvédi iroda
  • Az MTSZ szabadidős programokért felelős munkatársai.
  • AZ MTSZ IT-csoportja (munkavállalók).
  • Az MTSZ által megbízott együttműködő ügyvédi iroda.
  • Az MTSZ szabadidős programokért és a Rendezvényért felelős munkatársai.

A rendszerüzenetek kiküldéséig kezeljük az Ön személyes adatait.

ÉRINTETTEK

A regisztráló(k), azaz Ön.

CÍMZETTEK AZ MTSZ SZERVEZETÉN BELÜL (akik az MTSZ szervezetrendszerén belül hozzáférhetnek az Ön, illetve az Ön által megadott adatokhoz)

CÍMZETTEK AZ MTSZ SZERVEZETRENDSZERÉN KÍVÜL, ILLETVE ADATFELDOLGOZÓINK

(akik az MTSZ szervezetrendszerén kívül hozzáférhetnek az Ön, illetve az Ön által megadott adatokhoz)

ADATTÁROLÁS HELYE ÉS MÓDJA

Az Ön megadott adatai az MTSZ saját szerverén kerülnek tárolásra.

  • (G) BELÉPŐJEGY VÁLTÁSÁVAL, AZ EGYES PROGRAMOKRA TÖRTÉNŐ JEGYVÁLTÁSSAL VAGY JEGYVÁSÁRLÁSSAL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉS

AZ ADATKEZELÉS CÉLJA

AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA

A KEZELT ADATOK KÖRE

AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA

A Rendezvényre a belépőjegyek váltása ingyenes.

A Honlapon feltüntetett információk szerint az egyes programok ingyenesen látogathatók, egyes programokra pedig jegy vásárlását követően kerülhet sor.

A jegyváltás és -vásárlás folyamatának részletes leírását a Honlapon található általános szerződési feltételek (ÁSZF) tartalmazzák.

A jegyváltással és -vásárlással kapcsolatos adatkezelés célja, hogy az MTSZ és Ön között létrejövő, a jegy váltására/megvásárlására vonatkozó szerződés létrejöttét megelőzően Önt be tudjuk azonosítani, a szerződéses jognyilatkozatokat Ön és az MTSZ is meg tudja tenni, hogy közöttünk a szerződés létrejöjjön, illetve hogy a szerződésben vállaltakat kölcsönösen teljesíteni tudjuk.

Az adatkezelés a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontjával összhangban a szerződés teljesítéséhez szükséges.

A szerződésben rögzített személyes adatokat, illetve az Önnel kapcsolatba hozható adatokat a szerződés bármely okból történő megszűnését követően a GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontjával összhangban jogos érdekünk alapján kezeljük.

Jogos érdekünkként a szerződésszegésből származó igények megalapozottságának vagy megalapozatlanságának bizonyítását jelöljük meg.

A szerződéskötéssel összefüggő adatokat a szerződés megszűnésétől számított 5 év elévülési idő leteltéig kezeljük (polgári jogi elévülés).

ÉRINTETTEK

Ön, aki a jegyeket megváltja vagy megvásárolja.

CÍMZETTEK AZ MTSZ SZERVEZETÉN BELÜL (akik az MTSZ szervezetrendszerén belül hozzáférhetnek az Ön, illetve az Ön által megadott adatokhoz)

CÍMZETTEK AZ MTSZ SZERVEZETRENDSZERÉN KÍVÜL, ILLETVE ADATFELDOLGOZÓINK

(akik az MTSZ szervezetrendszerén kívül hozzáférhetnek az Ön, illetve az Ön által megadott adatokhoz)

Qilaq Solutions Kft. (cégjegyzékszám: 14-09-304941; székhely: 8623 Balatonföldvár, Móricz Zsigmond utca 26. B ép., e-mail: info@qilaq.hu, telefonszám: +36 20 964 2839) – a honlap fejlesztője – adatfeldolgozó;

Az MTSZ programjainak szervezésében és levezetésében részt vevő partnerek – adatfeldolgozók;

Az MTSZ által megbízott együttműködő ügyvédi iroda;

ADATTÁROLÁS HELYE ÉS MÓDJA

Az adatok az MTSZ saját szerverén kerülnek tárolásra.

  • (H) RÉSZVÉTELHEZ VALÓ SZÜLŐI HOZZÁJÁRULÁSSAL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉS

AZ ADATKEZELÉS CÉLJA

AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA

A KEZELT ADATOK KÖRE

AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA

Az adatok kezelésének célja az, hogy biztosítsuk, hogy a 14 és 18 év közötti kiskorú (vagy korlátozottan cselekvőképes nagykorú) a Természetjáró Fesztiválon kizárólag szülője, törvényes képviselője hozzájárulásával vehessen részt.

Az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja szerint, az Ön kifejezett hozzájárulása.

Az adatkezelés jogalapját képezi továbbá ugyanakkor a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja – amely szerint a személyes adatainak kezelése a szerződés teljesítéséhez (annak érvényes létrejöttéhez) szükséges – továbbá a GDPR 6. cikk (1) f) pontja alapján az adatkezelést jogos érdekünk indokolja, egy esetleges későbbi igényérvényesítésre tekintettel.

A GDPR. 13. cikke értelmében kifejezetten tájékoztatjuk arról, hogy a kiskorú a Természetjáró Fesztiválon való részvételére vonatkozó szerződés érvényességének feltétele a jelen (H) pontban meghatározott adatok megadása. Ezen adatok hiányában érvényesen nem jön létre szerződés, a kiskorú a Természetjáró Fesztiválon nem vehet részt.

A vonatkozó és a Honlapról letölthető adatokat a jegyváltással/-vásárlással létrejövő szerződés megszűnésétől számított 5 év elévülési idő leteltéig kezeljük (polgári jogi elévülés).

ÉRINTETTEK

Szülők, törvényes képviselők, kiskorúak, korlátozottan cselekvőkése nagykorúak.

CÍMZETTEK AZ MTSZ SZERVEZETÉN BELÜL (akik az MTSZ szervezetrendszerén belül hozzáférhetnek az Ön, illetve az Ön által megadott adatokhoz)

Az MTSZ rendezvényszervező és programfelelős munkatársai.

CÍMZETTEK AZ MTSZ SZERVEZETRENDSZERÉN KÍVÜL, ILLETVE ADATFELDOLGOZÓINK

(akik az MTSZ szervezetrendszerén kívül hozzáférhetnek az Ön, illetve az Ön által megadott adatokhoz)

ADATTÁROLÁS HELYE ÉS MÓDJA

Az erre rendszeresített formanyomtatványon megadott személyes adatok az MTSZ irattárában kerülnek tárolásra.

  • (I) HÍRLEVÉL KÜLDÉSÉVEL ÖSSZEFÜGGŐ ADATKEZELÉS

AZ ADATKEZELÉS CÉLJA

AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA

A KEZELT ADATOK KÖRE

AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA

Adatkezelésünk célja, hogy a hírlevéllistára feliratokozó érdeklődőinknek tájékoztatást nyújtsunk aktualitásainkról, az általunk szervezett programokról, rendezvényekről.

Tájékoztatjuk, hogy hírleveleink marketingelemeket is tartalmazhatnak.

Adatkezelésünk jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontjával összhangban az Ön hozzájárulása, amelyet a megfelelő „checkbox” bejelölésével ad meg a számunkra.

Az Ön hírlevélküldéssel összefüggő személyes adatait a hozzájárulása visszavonásáig kezeljük azzal, hogy hírlevéllistánkat 3 évente felülvizsgáljuk.

ÉRINTETTEK

A hírlevéllistára feliratozó személyek.

CÍMZETTEK AZ MTSZ SZERVEZETÉN BELÜL (akik az MTSZ szervezetrendszerén belül hozzáférhetnek az Ön, illetve az Ön által megadott adatokhoz)

CÍMZETTEK AZ MTSZ SZERVEZETRENDSZERÉN KÍVÜL, ILLETVE ADATFELDOLGOZÓINK

(akik az MTSZ szervezetrendszerén kívül hozzáférhetnek az Ön, illetve az Ön által megadott adatokhoz)

ADATTÁROLÁS HELYE ÉS MÓDJA

A megadott adatok az MTSZ saját szerverén kerülnek tárolásra.

  • (J) SZÁMLA KIÁLLÍTÁSA

AZ ADATKEZELÉS CÉLJA

AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA

A KEZELT ADATOK KÖRE

AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA

Az adatkezelés célja, hogy a jogszabályoknak megfelelő számlakiállítási és számvitelibizonylat-megőrzési kötelezettségünket teljesítsük.

Az Sztv. 169. § (1)–(2) bekezdése alapján a könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot meg kell őrizni. Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. 159. § (1) bekezdése alapján a számla kibocsátása kötelező.

Az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pontja értelmében a számviteli és áfatörvény által előírt jogi kötelezettség teljesítése.

vezetéknév/keresztnév – jogszabályi kötelezettség a számlán történő feltüntetése;

lakcím/számlázási cím – jogszabályi kötelezettség a számlán történő feltüntetése;

szolgáltatás megnevezése – jogszabályi kötelezettség a számlán történő feltüntetése

A számlázással kapcsolatos adatokat a számla kiállításától számított 8 évig kezeljük. A Sztv. 169. § (2) bekezdése alapján a számlát legalább 8 évig kell megőrizni.

ÉRINTETTEK

Akinek a nevére a számla kiállításra kerül.

CÍMZETTEK AZ MTSZ SZERVEZETÉN BELÜL (akik az MTSZ szervezetrendszerén belül hozzáférhetnek az Ön, illetve az Ön által megadott adatokhoz)

CÍMZETTEK AZ MTSZ SZERVEZETRENDSZERÉN KÍVÜL, ILLETVE ADATFELDOLGOZÓINK

(akik az MTSZ szervezetrendszerén kívül hozzáférhetnek az Ön, illetve az Ön által megadott adatokhoz)

Qilaq Solutions Kft. (cégjegyzékszám: 14-09-304941; székhely: 8623 Balatonföldvár, Móricz Zsigmond utca 26. B ép., e-mail: info@qilaq.hu, telefonszám: +36 20 964 2839) – tárhelyszolgáltató – adatfeldolgozó

DataMagic Kft. (cégjegyzékszáma: 13-09-118058; székhely: 2310 Szigetszentmiklós, Üdülő sor 47., telefonszám: +36 (20) 929 4047, e-mail: support@datamagic.hu) – számlázás technikai támogatása – adatfeldolgozó

ADATTÁROLÁS HELYE ÉS MÓDJA

A megadott adatok az MTSZ saját szerverén kerülnek tárolásra, továbbá papíralapon az MTSZ pénzügyi részlegének irattárában.

  • (K) REKLAMÁCIÓ/PANASZ

AZ ADATKEZELÉS CÉLJA

AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA

A KEZELT ADATOK KÖRE

AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA

Az adatkezelési folyamat a garanciális panaszok kezelése érdekében történik.

Az adatkezelésünk jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés (c) pontjával összhangban a jogi kötelezettségünk teljesítése.

vezetéknév/keresztnév;

lakcím;

telefonszám;

e-mail-cím;

panasz tartalma

A Fgytv. 17/A. § (7) bekezdése alapján a panaszát 5 évig vagyunk kötelesek megőrizni.

ÉRINTETTEK

A panasztevő.

CÍMZETTEK AZ MTSZ SZERVEZETÉN BELÜL (akik az MTSZ szervezetrendszerén belül hozzáférhetnek az Ön, illetve az Ön által megadott adatokhoz)

CÍMZETTEK AZ MTSZ SZERVEZETRENDSZERÉN KÍVÜL, ILLETVE ADATFELDOLGOZÓINK

(akik az MTSZ szervezetrendszerén kívül hozzáférhetnek az Ön, illetve az Ön által megadott adatokhoz)

ADATTÁROLÁS HELYE ÉS MÓDJA

A megadott személyes adatok az MTSZ szerverén kerülnek tárolásra, továbbá papíralapon az MTSZ irattárában.

  • (L) ÖNKÉNTESEK JELENTKEZÉSÉVEL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉS

AZ ADATKEZELÉS CÉLJA

AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA

A KEZELT ADATOK KÖRE

AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA

Az adatok kezelésének célja az, hogy Ön a Rendezvény során az Ön által választott programokon önkéntesként részt vehessen, illetve segíthesse az MTSZ munkáját.

Az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja – amely szerint az Ön személyes adatainak kezelése a szerződés teljesítéséhez szükséges.

Továbbá a GDPR 6. cikk (1) f) pontja alapján jogos érdekünk indokolja egy esetleges későbbi igényérvényesítéssel kapcsolatban.

A GDPR. 13. cikke értelmében kifejezetten tájékoztatjuk arról, hogy az önkéntesként való részvétel feltétele a (K) pontban meghatározott adatok megadása. Ezen adatok hiányában nem jön létre szerződés.

e-mail-cím – kapcsolattartás

vezetéknév, keresztnév, megszólítás – a programon részt vevő személy beazonosítása

mobiltelefonszám –

kapcsolattartás a Természetjáró Fesztivál alatt

nem, beszélt nyelvek; annak a napnak és helyszínnek a megjelölése, amelyiken önkénteskedni szeretne; preferált étel; tapasztalat; autóval rendelkezik-e – az önkéntes és az MTSZ igényeinek is megfelelő beosztás kialakítása, megszervezése

küldő oktatási intézmény – az igazolási dokumentumok kiállításához szükséges

Az önkéntes szerződéskötéssel összefüggő adatokat a szerződés megszűnésétől számított 5 év elévülési idő leteltéig kezeljük (polgári jogi elévülés).

ÉRINTETTEK

Az önkéntes.

CÍMZETTEK AZ MTSZ SZERVEZETÉN BELÜL (akik az MTSZ szervezetrendszerén belül hozzáférhetnek az Ön, illetve az Ön által megadott adatokhoz)

CÍMZETTEK AZ MTSZ SZERVEZETRENDSZERÉN KÍVÜL, ILLETVE ADATFELDOLGOZÓINK

(akik az MTSZ szervezetrendszerén kívül hozzáférhetnek az Ön, illetve az Ön által megadott adatokhoz)

ADATTÁROLÁS HELYE ÉS MÓDJA

A megadott személyes adatok az MTSZ szerverén kerülnek tárolásra, továbbá papíralapon az MTSZ irattárában.

  • (M) KAPCSOLATTARTÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ ADATKEZELÉS

AZ ADATKEZELÉS CÉLJA

AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA

A KEZELT ADATOK KÖRE

AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA

Az adatok kezelésének célja az, hogy az Ön által feltett kérdéseket rövid úton meg tudjuk válaszolni.

Az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja értelmében az Ön hozzájárulása, amelyet a vonatkozó „checkbox” bejelölésével ad meg a részünkre.

e-mail-cím – kapcsolattartás

vezetéknév, keresztnév, megszólítás – a programon részt vevő személy beazonosítása

telefonszám – rövid úton történő kapcsolatfelvétel

Az Ön által megadott, kapcsolatfelvétellel összefüggő adatokat az aktuális megkeresés teljesítését követően töröljük.

ÉRINTETTEK

Az érdeklődő.

CÍMZETTEK AZ MTSZ SZERVEZETÉN BELÜL (akik az MTSZ szervezetrendszerén belül hozzáférhetnek az Ön, illetve az Ön által megadott adatokhoz)

AZ MTSZ IT-csoportja (munkavállalók).

CÍMZETTEK AZ MTSZ SZERVEZETRENDSZERÉN KÍVÜL, ILLETVE ADATFELDOLGOZÓINK

(akik az MTSZ szervezetrendszerén kívül hozzáférhetnek az Ön, illetve az Ön által megadott adatokhoz)

A kapcsolatfelvétellel összefüggő adatok nem kerülnek továbbításra.

ADATTÁROLÁS HELYE ÉS MÓDJA

A megadott adatok az MTSZ szerverén kerülnek tárolásra.

Amennyiben a fentiek mellett további adatgyűjtésre kerül sor, úgy erről Önt az adatgyűjtés megkezdése előtt írásban tájékoztatjuk.

Az adatkezelés során nem alkalmazunk automatizált döntéshozatalt és profilalkotást. Amennyiben ezen hivatkozott eljárások alkalmazására sor kerül, úgy erről a folyamat megkezdése előtt tájékoztatjuk.

IV. ADATTOVÁBBÍTÁS HARMADIK ORSZÁGOKBA

Az Ön személyes adatai a munkaviszonnyal összefüggésben harmadik országokba nem kerülnek továbbításra.

V. GYERMEKEKKEL ÉS HARMADIK SZEMÉLYEKKEL KAPCSOLATOS SZEMÉLYES ADATOK

A 16 éven aluli személyek nem adhatnak meg magukról személyes adatot, kivéve akkor, ha a szülőktől (törvényes képviselőjüktől) ehhez engedélyt kértek.

Személyes adatok rendelkezésre bocsátásával Ön kijelenti és szavatolja, hogy a fentiekre figyelemmel jár el, cselekvőképessége az információk rendelkezésre bocsátásával kapcsolatban nem korlátozott.

Amennyiben Ön bármely személyes adat rendelkezésre bocsátására nem jogosult, Ön köteles az érintett harmadik személyek (pl. törvényes képviselő, gondnok, egyéb személy, akinek a nevében eljár) beleegyezését megszerezni, vagy az adatok rendelkezésre bocsátásához más jogalapot biztosítani. Ezzel összefüggésben Ön köteles mérlegelni, hogy az adott személyes adat rendelkezésre bocsátásával összefüggésben szükség van-e valamely harmadik személy hozzájárulására. A jelen pontnak való megfelelést Ön köteles biztosítani, és az MTSZ-t ezzel összefüggésben felelősség nem terheli. Tájékoztatjuk, hogy az MTSZ mindenkor jogosult ellenőrizni, hogy valamely személyes adat kezelésére a megfelelő jogalap rendelkezésre áll-e. Például, ha Ön harmadik személy nevében jár el, jogosultak vagyunk kérni az Ön meghatalmazását és/vagy az érintett személy megfelelő adatkezelési hozzájárulását az adott ügyre vonatkozóan.

Minden észszerű erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy töröljünk valamennyi információt, amelyet jogosulatlanul bocsátottak rendelkezésünkre, és biztosítjuk, hogy ezen információk más számára nem kerülnek továbbításra, sem általunk történő felhasználásra (sem reklámozási, sem egyéb célból). Kérjük, közölje velünk haladéktalanul, ha azt tapasztalja, hogy egy gyermek önmagáról vagy egy harmadik személy Önről jogosulatlanul bocsátott rendelkezésre személyes adatot. A Tájékoztató elején kiemelt elérhetőségeinken léphet kapcsolatba velünk.

VI. AZ MTSZ ADATKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGE SORÁN KÖZREMŰKÖDŐ ADATFELDOLGOZÓK

Az MTSZ az adatkezelési műveletekhez adatfeldolgozókat vesz igénybe az adatfeldolgozókkal megkötött írásbeli szerződés alapján. Az adatfeldolgozóknak a személyes adatok feldolgozásával kapcsolatos jogait és kötelezettségeit a GDPR, az Infotv., az adatkezelésre vonatkozó ágazati jogszabályok és az MTSZ határozza meg. Az adatfeldolgozók az adatkezelést érintő érdemi döntést nem hozhatnak, a tudomásukra jutott személyes adatokat kizárólag az MTSZ – mint adatkezelő – rendelkezései szerint dolgozhatják fel, saját célra adatfeldolgozást nem végezhetnek.

VII. ADATBIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK

Tájékoztatjuk, hogy az MTSZ technikai és szervezési intézkedéseket hajtott végre abból a célból, hogy az Ön személyes adati megfelelő védelemben részesüljenek a GDPR és az Infotv., valamint az egyes ágazati jogszabályok alapelveinek megfelelően.

Az MTSZ az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a megváltoztatás, sérülés, jogosulatlan nyilvánosságra hozatal vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférés ellen. Az MTSZ az informatikai rendszerét tűzfallal védi, illetve vírusvédelemmel látja el, továbbá a személyes adatokat tartalmazó iratokat, dokumentumokat zárható iratszekrényekben tárolja. Az MTSZ minden észszerű erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy töröljön valamennyi információt, amelyet jogosulatlanul bocsátottak rendelkezésére, és biztosítja, hogy ezen információk más számára se kerüljenek továbbításra, sem általuk történő felhasználásra.

VIII.AZ ÉRINTETTEKET MEGILLETŐ JOGOK

1. A HOZZÁFÉRÉSHEZ VALÓ JOG

Ön bármikor tájékoztatást kérhet az Önt érintő, az MTSZ által folytatott adatkezelésről az alábbiakkal kapcsolatban:

  • mi az Ön adatai kezelésének célja;
  • melyek azok a személyes adatai, amelyek adatkezeléssel érintettek;
  • mennyi ideig kerülnek tárolásra az Ön személyes adatai;
  • kik férhetnek hozzá az Ön által megadott személyes adataihoz;
  • mennyi ideig tároljuk az Ön személyes adatait;
  • az Önt megillető jogokról;
  • a panasz benyújtásának jogáról;
  • milyen forrásból állnak rendelkezésünkre az Ön személyes adatai.

A tájékoztatásra irányuló kérelmét az MTSZ a kérelem beérkezésétől számított legrövidebb időn, de legkésőbb 30 (harminc) napon belül teljesíti díjmentesen. Amennyiben a kérelme megalapozatlan vagy – ismétlődő jellege miatt – túlzó, úgy az MTSZ a kérelem teljesítésével kapcsolatos adminisztratív költségeit érvényesítheti Önnel szemben, vagy megtagadhatja a kérelmén alapuló esetleges intézkedés teljesítését. Amennyiben a kérelem jellege és terjedelme vagy az MTSZ munkaterhe miatt a kérelmet nem tudjuk határidőre teljesíteni, úgy értesítjük a késedelem vagy az intézkedés elmaradásának okáról, továbbá tájékoztatjuk panasztételi jogáról, illetve jogorvoslati lehetőségeiről.

2. A HELYESBÍTÉSHEZ VALÓ JOG

Ön kérheti Társaságunktól, hogy az Ön általunk kezelt személyes adatát vagy adatait az MTSZ változtassa meg.

Kérelmét az MTSZ a beérkezésétől számított legrövidebb időn, de legkésőbb 30 (harminc) napon belül teljesíti díjmentesen. Amennyiben a kérelme megalapozatlan vagy – ismétlődő jellege miatt – túlzó, úgy az MTSZ a kérelem teljesítésével kapcsolatos adminisztratív költségeit érvényesítheti Önnel szemben, vagy megtagadhatja a kérelmén alapuló esetleges intézkedés teljesítését. Amennyiben a kérelem jellege és terjedelme vagy az MTSZ munkaterhe miatt a kérelmet nem tudjuk határidőre teljesíteni, úgy értesítjük a késedelem vagy az intézkedés elmaradásának okáról, tovább tájékoztatjuk panasztételi jogáról, illetve jogorvoslati lehetőségeiről.

3. AZ ELFELEDTETÉSHEZ VALÓ JOG, AZAZ A TÖRLÉSHEZ VALÓ JOG

Ön kérheti, hogy az Ön általunk kezelt személyes adatait indokolatlan késedelem nélkül töröljük az alábbi esetekben:

  • az Ön személyes adataira már nincs szükség abból a célból, amelyből az MTSZ azokat gyűjtötte és kezelte;
  • az Ön hozzájárulásán alapuló adatkezelés esetén Ön a hozzájárulását visszavonta, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  • Ön tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs további jogszerű ok az adatkezelésre;
  • az Ön személyes adatait az MTSZ jogellenesen kezelte;
  • a személyes adatokat jogszabály által előírt kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.

Tájékoztatjuk, hogy az Ön személyes adatait az alábbi esetekben nem áll módunkban törölni:

  • ha az Ön adatainak kezelését a Társaságunk vonatkozásában jogszabály írja elő;
  • amennyiben az Ön személyes adatainak kezelése az MTSZ jogos érdekén alapul.

Kérelmét a beérkezésétől számított legrövidebb időn belül, késedelem nélkül, de legkésőbb 30 (harminc) napon belül teljesítjük díjmentesen. Amennyiben a kérelme megalapozatlan vagy – ismétlődő jellege miatt – túlzó, úgy az MTSZ a kérelem teljesítésével kapcsolatos adminisztratív költségeit érvényesítheti Önnel szemben, vagy megtagadhatja a kérelmén alapuló esetleges intézkedés teljesítését. Amennyiben a kérelem jellege és terjedelme vagy az MTSZ munkaterhe miatt a kérelmet nem tudjuk határidőre teljesíteni, úgy értesítjük a késedelem vagy az intézkedés elmaradásának okáról, továbbá tájékoztatjuk panasztételi jogáról, illetve jogorvoslati lehetőségeiről.

4. AZ ADATKEZELÉS KORLÁTOZÁSÁHOZ VALÓ JOG

Ön kérheti az MTSZ-től, hogy az Ön általunk kezelt személyes adatainak kezelését korlátozzuk az alábbi esetekben:

  • Ön írásban vagy e-mailben vitatja az MTSZ által kezelt személyes adatainak pontosságát. Ebben az esetben a korlátozás (zárolás) arra az időtartamra vonatkozik, amely időtartam alatt az MTSZ ellenőrzi az Ön adatainak pontosságát.
  • Abban a nem várt esetben, amennyiben jogellenes az Ön személyes adatainak a kezelése, de Ön nem kéri – azaz ellenzi – személyes adatainak törlését, de kéri azok felhasználásának korlátozását addig, amíg az adatkezelés jogszerűsége helyre nem áll.
  • Az MTSZ arról tájékoztatja Önt, hogy már nincs szüksége a személyes adataira adatkezelési célból, de Ön azok törlése helyett igényli azok zárolását egy későbbi esetleges igényérvényesítéshez.
  • Ha Ön tiltakozott az adatkezelés ellen, úgy az MTSZ arra az időtartamra, amíg megállapításra kerül az Ön tiltakozásának jogossága, korlátozza az adatkezelést.

Amennyiben az Ön adatainak kezelése a fentiek alapján korlátozás (zárolás) alá esne, az MTSZ a tárolás kivételével továbbra is kezelheti azokat, ha:

  • Ön az adatkezeléshez hozzájárul, vagy
  • jogi érdek, igényérvényesítés, érdekvédelem céljából;
  • más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy
  • közérdekből (pl. természeti katasztrófa) kerül sor a további adatkezelésre.

Kérelmét az MTSZ a kérelem beérkezésétől számított legrövidebb időn belül, késedelem nélkül, de legkésőbb 30 (harminc) napon belül díjmentesen teljesíti. Amennyiben a kérelme megalapozatlan vagy – ismétlődő jellege miatt – túlzó, úgy az MTSZ a kérelem teljesítésével kapcsolatos adminisztratív költségeit érvényesítheti Önnel szemben, vagy megtagadhatja a kérelmén alapuló esetleges intézkedés teljesítését. Amennyiben a kérelem jellege és terjedelme vagy az MTSZ munkaterhe miatt a kérelmet nem tudjuk határidőben teljesíteni, úgy értesítjük a késedelem vagy az intézkedés elmaradásának okáról, továbbá tájékoztatjuk panasztételi jogáról, illetve jogorvoslati lehetőségeiről.

5. AZ ADATHORDOZHATÓSÁGHOZ VALÓ JOG

Ön kérheti, hogy az Ön általunk kezelt személyes adatait az MTSZ az Ön rendelkezésére bocsássa tagolt, mások által is felhasználható, technikai berendezéssel olvasható formában, továbbá jogosult arra is, hogy az Ön által rendelkezésre bocsátott adatokat Ön közvetlenül vagy az MTSZ útján egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

Kérelmét az MTSZ a kérelem beérkezésétől számított legrövidebb időn belül, késedelem nélkül, de legkésőbb 30 (harminc) napon belül díjmentesen teljesíti. A kérelem teljesítéséről írásban vagy – amennyiben megkeresése e-mailben érkezett – e-mailben tájékoztatjuk. Amennyiben a kérelme megalapozatlan vagy – ismétlődő jellege miatt – túlzó, úgy az MTSZ a kérelem teljesítésével kapcsolatos adminisztratív költségeit érvényesítheti Önnel szemben, vagy megtagadhatja a kérelmén alapuló esetleges intézkedés teljesítését. Amennyiben a kérelem jellege és terjedelme vagy az MTSZ munkaterhe miatt a kérelmet nem tudjuk határidőben teljesíteni, úgy értesítjük a késedelem vagy az intézkedés elmaradásának okáról, továbbá tájékoztatjuk panasztételi jogáról, illetve jogorvoslati lehetőségeiről.

6. A TILTAKOZÁSHOZ VALÓ JOG

Ön tiltakozhat az MTSZ jogszerű, Önt érintő adatkezelése ellen ha:

  • az MTSZ által végzett adatkezelés az MTSZ jogos érdeke alapján történik;
  • az adatkezelés az MTSZ-re vonatkozó jogi kötelezettsége teljesítéséhez szükséges;
  • a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, vagy
  • tudományos és történelmi kutatási vagy statisztikai célból kerül rá sor.

Amennyiben Ön tiltakozik, úgy az MTSZ az Ön személyes adatait nem kezelheti tovább, kivéve akkor, ha az MTSZ bizonyítja, hogy azt olyan okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jog érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Amennyiben Ön tiltakozik az MTSZ adatkezelési tevékenységével szemben, úgy azt a lehető legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 (tizenöt) napon belül megvizsgáljuk, és annak megalapozottsága kérdésében az MTSZ döntést hoz, amelyet Önnel írásban közlünk. Ha döntésünkkel nem ért egyet, annak kézbesítésétől, illetve – ha nem hoztunk volna döntést a megadott határidőn belül – annak lejártától számított 30 (harminc) napon belül jogosult bírósághoz fordulni a döntés megváltoztatása céljából.

7. HOZZÁJÁRULÁS VISSZAVONÁSÁHOZ VALÓ JOG

Ön bármikor jogosult az adatkezeléshez adott hozzájárulását visszavonni, ebben az MTSZ az Ön kérésének haladéktalanul eleget tesz, és az Önnel kapcsolatos hozzájárulásán alapuló adatkezelést megszünteti. Amennyiben Ön a hozzájárulásának visszavonását nem írásban közli az MTSZ-szel, úgy a hozzájárulása visszavonására irányuló nyilatkozatának megtételéről jegyzőkönyvet veszünk fel.

IX. AZ ÖN ADATKEZELÉSSEL KAPCSOLATOS JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI

Ha megítélése szerint az Ön adatainak kezelése sérti a vonatkozó jogszabályokat és az Ön jogait, úgy az esetlegesen Önt sértő állapot legrövidebb időn belül történő megszüntetése érdekében – az Ön érdekeit szem előtt tartva – kérjük, hogy elsődlegesen személyesen vagy az MTSZ bármely elérhetőségén haladéktalanul forduljon ügyfélszolgálatunkhoz annak érdekében, hogy az Ön vélt sérelmének körülményeit haladéktalanul kivizsgáljuk, és esetleges sérelmét minél előbb elhárítsuk.

Amennyiben fentiek nem vezetnek eredményre, úgy Ön jogosult arra, hogy az illetékes felügyeleti hatóságnál panaszt tegyen elérhetőségei egyikén: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) (e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu, levelezési cím: 1530 Budapest, Pf. 5). Az érintett jogok gyakorlásához kapcsolódó panaszok vizsgálatáról az alábbi linken olvashat: https://www.naih.hu/panaszuegyintezes-rendje.html

Tájékoztatjuk, hogy Önnek joga van bírósághoz fordulni, ha megítélése szerint az Ön személyes adatait a személyes adatok kezelésére vonatkozó jogszabályban vagy az Európai Unió kötelező jogi aktusában meghatározott előírások megsértésével kezeljük. Választása szerint a pert a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes törvényszék előtt indíthatja meg.

X. ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ MÓDOSÍTÁSA

Az MTSZ fenntartja a jogot, hogy jelen Tájékoztatót módosítsa. A jelen Tájékoztató módosítását követően az érintetteket megfelelő módon (pl. hírlevélben, a honlapon feltüntetve vagy egyéb módon) értesíti. Az MTSZ az érintettek adatkezeléssel összefüggő és jelen Tájékoztatóban esetlegesen nem részletezett adatkezelési művelettel kapcsolatos megkereséseire részletes tájékoztatást nyújt írásban.

XI. FELHASZNÁLT ÉS HIVATKOZOTT JOGSZABÁLYOK MEGJELÖLÉSE

  • Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK-rendelet hatályon kívül helyezéséről (a továbbiakban: GDPR)
  • A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: Ptk.)
  • Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.)
  • A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (a továbbiakban: Grt.)
  • Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Eker.)

Budapest, 2019. július 15.

Magyar Természetjáró Szövetség